Sztrapacska

Gluténmentes

Hozzávalók a galuskához:

  • 160g Mester galuska por
  • 160g sajt reszelőn lereszelt burgonya
  • 1 tojás
  • 50ml víz
  •  kb 2l víz a főzéshez

Feltéthez:

  • 50g szalonna
  • zsír
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 50g túró
  • kapor

Elkészítése:

A galuska összetevőiből elkészítjük a tésztát,lobogó forró vízbe szaggatjuk ,amint feljönnek a víz tetejére leszűrjük. Egy serpenyőbe odatesszük az apróra vágott szalonnát és pirosra sütjük.
A zsírból csak 1-2 kanálnyi hagyunk a serpenyőben, rátesszük a nokedlit és a tejfölt.

Tálalás:

A tányérra kiszedjük a nokedlit, rámorzsolunk ízlés szerinti túrót, kevés kaporral megdíszítjük, rászórunk ízlés szerinti pörcöt.
Nagyon finom egytálétel.