Sztrapacska

Sztapacska

Hozzávalók a galuskához:

160g Mester galuska por

160g sajt reszelőn lereszelt burgonya

1 tojás

50ml víz

 kb 2l víz a főzéshez

Feltéthez :

50g szalonna

zsír

3-4 evőkanál tejföl

50g túró

kapor

 

 

Elkészítése:

A galuska összetevőiből elkészítjük a tésztát,lobogó forró vízbe szaggatjuk ,amint feljönnek a víz tetejére leszűrjük. Egy serpenyőbe odatesszük az apróra vágott szalonnát és pirosra sütjük.

A zsírból csak 1-2 kanálnyi hagyunk a serpenyőben  ,rátesszük a nokedlit és a tejfölt.

 Tálalás :

 A tányérra kiszedjük a nokedlit, rámorzsolunk ízlés szerinti túrót,kevés kaporral megdíszítjük, rászórunk ízlés szerinti pörcöt. Nagyon finom egytálétel.

 Sztrapacska