Kedves Látogató,

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az áruellátás jelenlegi bizonytalansága miatt a Pasta D'oro tészták helyett

Civita tésztát tudunk küldeni a ,,normál állapotok’’ visszajöveteléig.

Megértését köszönjük!

 

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

Tölteni a gombócot:

 

 Elkészítése: A főtt krumplit hidegen áttörjük. Hozzákeverjük az egy tojást, a zsírt és a Mester Kenyér Mixet. Puha, jól formázható tésztát kapunk. A szilvát kimagozzuk, ha nagy, több darabra vágjuk. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal. A tésztából tekercset készítünk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szeletekre helyezzük a szilvát, meghintjük egy mokkáskanál fahéjas cukorral és gombócot formálunk belőle.
A nyers gombócokat lobogva forró, csipet sóval ízesített vízbe tesszük, 4-5 percig főzzük, így a szilva is megpuhul a belsejében.
Pirított Mester Kenyérmorzsában megforgatjuk, fahéjas porcukorral tálaljuk.