Szendvicssütős Párnácskák

Gluténmentes , Tejmentes, Tojásmentes

Sós töltelék 1:

Hozzávalók:

  • 200 g MESTER pizzapor
  • 1 evőkanál tejpor (vagy a folyadék egy része tej)
  • 250 ml víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 15 g élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 50 g reszelt sajt
  • 50 g bacon
  • 50 g kolbász
  • 50 g kukorica
  • Zöldhagyma darabok ízlés szerint.

Minden összetevők összekeverünk egy tálban.

A masszát 15-20 percet kelesztjük majd kanállal egy-egy adagot a kiolajazott melegszendvics készítő mélyedéseibe kell betenni.

6-8 perc alatt készre sül.

--------------------------------------------------------------------------------

Sós töltelék 2:

Hozzávalók:

  • 200 g MESTER KENYÉRMIX
  • 1 evőkanál tejpor (vagy a folyadék egy része tej)
  • 200 ml víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 15 g élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 50 g reszelt sajt
  • 50 g bacon
  • 50 g kukorica (vagy bármilyen pörkölt vagy sülthús maradék)

 Minden összetevők összekeverünk egy tálban. A masszát 15-20 percet kelesztjük majd kanállal egy-egy adagot a kiolajazott melegszendvics készítő mélyedéseibe kell betenni . 6-8 perc alatt készre sül.

------------------------------------------------------------------------------

Édes töltelékes:

Hozzávalók:

  • 200 g MESTER KENYÉRMIX
  • 200 ml tej
  • 80 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 g élesztő
  • 2 evőkanál olaj

Töltelék:

  • 10-15 dkg túró
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojássárgája (ez el is maradhat)

Elkészítése: 

A kiolajazott formába először egy kevés tésztát kanalazunk utána egy teáskanál túrót majd még egy kis tésztát, hogy lefedjük a túrót.

A sütési idő itt is kb. 6-8 perc