Stíriai Metélt (tejmentesen)

 

Hozzávalók a tésztához:

 

Töltelékhez:

 

Elkészítése:

A totut finomra összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást, lisztet, a vegán krémet és a sót.
Amint összeállítottuk a tésztát lisztezett nyújtólapra helyezzük és elnyújtjuk 2-3mm vastagra, 15-20 mm széles csíkokat vágunk belőle és lobogó sós vízben megfőzzük, hideg vízben leöblítjük, jól lecsurgatjuk a víztől.  A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A vegán krémhez hozzáadjuk a tojás sárgáját, az édesítőt a citrom héjat és a levet jól elkeverjük, majd a tojás fehérjét nagyon óvatosan hozzákeverjük ebbe a masszába óvatosan beforgatjuk a kifőtt tésztát, mazsolával meghintjük, kivajazott formába öntjük és 160°C-on pirosra sütjük.