Stíriai metélt

Hozzávalók a tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítése:

A túrót finomra összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást, lisztet, a tejfölt és a sót.
Amint összeállítottuk a tésztát lisztezett nyújtólapra helyezzük és elnyújtjuk 2-3mm vastagra, 15-20 mm széles csíkokat vágunk belőle és lobogó sós vízben megfőzzük, hideg vízben leöblítjük, jól lecsurgatjuk a víztől.  A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tejfölhöz hozzáadjuk a tojás sárgáját az édesítőt a citrom héjat és a levet jól  elkeverjük, majd a tojás fehérjét nagyon óvatosan  hozzákeverjük ebbe a masszába óvatosan beforgatjuk a kifőtt tésztát, mazsolával meghintjük, kivajazott formába öntjük és 160°C-on pirosra sütjük.