JÚLIUSI AKCIÓ
MESTER PALACSINTAPOR

Spenótos Lasagne

Hozzávalók:

Tészta : 20dkg  Mester tésztaliszt,1 tojás 1 kanál olaj, kb 1 dl víz

Besamel:2 adag besamel szósz  6 dl víz vagy tej

 Spenót 30dkg,Gépsonka  kb 10dkg, 3 gerezd fokhagyma,

Sajt a szóráshoz

 Elkészítése.

Először a spenót leveleket alaposan megmossuk, a vastag levél erét kitépjük és lobogó forró vízben  megfonnyasztjuk a leveleket, majd leszűrjük,  bot mixer segítségével pépesítjük , elkészítjük a két adag besamel szószt tejjel vagy vízzel. Belekeverjük a pépesített spenótot és az apróra vágott fokhagymát.

 

A tészta hozzávalóiból  elkészítjük  a tésztát . kicsit pihentetjük, Ha van tésztagépünk, akkor először 2,3,majd 5-ös fokozaton elnyújtjuk.Ha nincs tésztagép ,akkor nyújtó deszka és sodrófa segítségével kinyújtjuk a tésztát, és elvágjuk kb tenyérnyi darabokra.

. Egy kis tepsit kiolajozunk, és elkezdjük rétegezni a tésztát és a spenótos krémet és a sonka szeleteket. Arra ügyeljünk, hogy az utolsó réteg szósz legyen. 180 fokon készre sütjük./ kb 30 perc/ Sajtot az utolsó 5 percben szoktam rátenni és akkor szépen ráolvad.   Ha fél órát pihentetjük sütés után, akkor szépen tudjuk szeletelni.