Sós Kiflik

Gluténmentes

 Hozzávalók:

  • 150g Mester kelt tészta liszt
  • 10g élesztő
  • mokkás kanál cukor
  • 100ml tej
  • 20ml étolaj
  • nagy csipet só

 

Töltelék:

  • 50g margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 1teás kanál só
  • 20g reszelt sajt

Tetejére:

  • 1tojás
  • 10g sajt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, és 2 részre osztjuk, minden cipót kör alakúra nyújtjuk 2-3mm-esre a tölteléket megfelezzük és a körlapot megkenjük, majd nyolc körcikkre osztjuk, feltekerjük és kifli alakúra formázzuk, tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük. Kelesztjük, 180C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.