Kedves Látogató,

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az áruellátás jelenlegi bizonytalansága miatt a Pasta D'oro tészták helyett

Civita tésztát tudunk küldeni a ,,normál állapotok’’ visszajöveteléig.

Megértését köszönjük!

 

Somlói Galuska Szelet

Hozzávalók a világos piskótához:

Krémhez:

Díszítés:

Elkészítése:

A három tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, a tojás sárgájához  hozzáadjuk az olajat  és az édesítőszert  majd a fehérjéből keveset a sárgájához teszünk és alaposan átkeverjük, majd a többi fehérjét óvatosan hozzáadjuk és a lisztet óvatosan átforgatjuk. A kakaós piskótát is ugyanígy készítjük. Sütőpapírral bélelt  pici tepsibe simítjuk, 180C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, kihűtjük .A pudingot   megfőzzük , még forrón  megfelezzük az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót és csokit . A kakaós lapra a  sárga  krémet kenjük, ráhelyezzük a sárga piskótát erre kenjük a csokis krémet, amint kihűl  a felvert tejszínhabot kenjük  rá, majd olvasztott csokival díszítjük. Néhány óra múlva szeletelhető.