Rákóczi túrós palacsinta

Gluténmentes

Hozzávalók :

Töltelék:

 Rétegezéshez:

Habhoz:

 

 Elkészítése:

Elkészítjük a palacsinta tésztát. A palacsintát mindkét oldalán megsütjük. A túrós töltelékkel megtöltjük .Egy Jénai tálat kivajazunk és a megtöltött palacsintákat szorosan egymás mellé tesszük, tetejüket eper lekvárral megkenjük és tovább folytatjuk a rétegezést amíg el nem fogy a palacsinta,( nekem 2 sor lett), ezt is megkenjük eper lekvárral . Először a tojást megsózzuk .A tojás fehérjéből kemény habot verünk és kanalanként adjuk hozzá a kristály cukrot, hozzáadjuk a citrom levet és 2 mokkás kanál eper lekvárt. A habot rusztikusan elkenjük a palacsinta tetején .Hideg sütőbe tesszük be a Jénai tálat , először 160C-on sütjük, majd amikor pirosodni kezd, akkor a hőfokot 100-110C-ra mérsékeljük.