Kedves Diétázó!

Májusban Galuskaporunk 10% kedvezménnyel kapható!

Puszedli

 

Hozzávalók:

a tésztához:

 a mázhoz:

Elkészítése:

A tojássárgáját, az egy egész tojást a cukorral kikeverjük. Ezután sorban a tejfölt, a tojásnyi zsírt, a mézet, fahéjat, a szalalkálit és végül a 60 dkg Mester Süteménylisztet adjuk hozzá.

Jól kidolgozzuk, majd letakarva a hűtőben 12 órát állni hagyjuk.

Ne ijedjünk meg a nyers tészta az elején folyós állagú!

A pihentetés után kinyújtjuk 7-8mm vastagra és a pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.Lehet gombócokat formálni is nem fontos nyújtani./Ha gombócozzuk akkor a közepébe lehet tenni kemény szilvalekvárt is /

Kisütjük 6-8 perc alatt.

 

Máz: 3 tojásfehérjét, 15dkg cukorral pár percig gőz fölött verjünk./ gőz felett sem fontos verni, jó simán is/ Ebben vagy olvasztott csokiban forgatjuk meg a kisült puszedliket, aztán langyos sütőben szárítjuk.

 

Az elkészült sütiket selyempapírral bélelt, jól záródó dobozba tesszük, így sokáig eltartható.

Ezt csak hallomásból tudjuk, nálunk túl gyorsan elfogy.