Puha Kókuszos Szelet- Csoki mázzal (tejmentesen)

Gluténmentes , Tejmentes

Hozzávalók a tésztához:

  • 25g puha margarin
  • 120g cukor
  • 1db tojás
  • 125g Mester Süteményliszt
  • 3 csapott evőkanál holland kakaópor
  • 125ml növényi tej
  • 30g kókuszreszelék

Hozzávalók a mázhoz:

  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 50g margarin

Elkészítés:

Margarint kikeverjük a cukorral, majd a tojással, végül a tészta többi hozzávalójával. Utoljára tegyük bele a kókuszreszeléket.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük egy kis méretű tepsiben, amit sütőpapírral bélelünk ki.
A mázhoz a cukrot és a kakaóport összekeverjük, majd a vízzel csomómentesre keverjük egy kis lábasban alacsony lángon összeforraljuk, folytonos keverés mellet. Addig kell főzni, míg a cukor fel nem olvad. Utána félre húzzuk és hozzáadjuk a margarint, addig kevergetjük míg el nem olvad benne.
A mázat a kihűlt sütemény tetejére simítjuk. Ha megdermedt , megszórhatjuk még kókuszreszelelékkel.