Pudingos Gyümölcstorta (Juli módra)

Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál langyos víz
  • 4 evőkanál Mester Süteményliszt
  • késhegynyi sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 500ml tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 40g Mester Eper puding

Tetejére

  • Haas torta zselatin
  • eper

 

Elkészítés:

Tojássárgáját a cukorral és langyos vízzel habosra keverjük. Hozzátesszük a lisztet és a sütőport, majd a fehérjéből vert habot.
30 cm átmérőjű formához elég , amit 170 fokon kb 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tetejére a tejből pudingot főzünk, amit még melegen ráöntünk a piskótára.
Epret teszünk rá és leöntjük zselatinnal.