Novemberben és Decemberben a Mester Család Süteményliszt, Mézes süteményliszt, és Kelt tészta liszt 10%-os akcióval kapható!

Pozsonyi kifli

 

Hozzávalók:

 

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a cukorral és a margarinnal,hozzáadjuk a tojást az élesztős tejet és a sót.A tésztát összeállítjuk és vékony tésztát nyújtunk./2-3 mm/.Nagy fánk szaggatóval (legalább 10 cm átmérőjű) kiszaggatjuk. A köröket vizes ecsettel gyengén átkenjük, a kör kerületére (egyik felére) tesszük a tölteléket, ami lehet szilvalekvár, diótöltelék, máktöltelék(főzött krém legyen). Feltekerjük. Tetejét tojással megkenjük ,kb. fél óra pihentetés után 180 C-on  pirosra sütjük.

Tipp: Mivel a pozsonyi kifli tésztája megegyezik a bejgliével, ezért hogyha egy diétázóról van szó, akkor többféle töltelékkel is lehet készíteni, és megspóroljuk a bejgli készítést.