Pizza Stromboli

Gluténmentes , Tejmentes, Tojásmentes

Hozzávalók a tésztához:

  • 250g víz
  • 250g Mester pizzaliszt
  • 150g Mester süteményliszt
  • 12g élesztő
  • 12g növényi zsír
  • 10g fruktóz

Hozzávalók a feltéthez:

  • 1 tasak Mester pizzaszósz por
  • sonka szelet
  • reszelt sajt (növényi)
  • csiperkegomba
  • 1db tojás
  • oregánó

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.

Vegyünk egy nagyobb sütőpapír darabot, amit lisztezünk. Ezen nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra. Minél vékonyabb, annál jobb.

Kenjünk szét a pizzaszószt a tésztán úgy, hogy körülbelül ¼ része üresen maradjon.

Szórjuk rá a reszelt sajt felét. Rakjuk rá a sonkaszeleteket, majd erre a gombadarabokat. Erre szórjuk rá a megmaradt sajtot.

Az üresen hagyott tésztarészt kenjük le tojással. Hajtsunk vissza a tészta mindegyik oldalából 1,5-2cm-t, és azokat is kenjünk le. Ezt követően tekerjük fel a tésztánkat a töltött oldalával kezdve, és az üresen hagyott részével fejezve. Az üresen hagyott rész kerüljön alulra.

Kenjük le a tekercset a felvert tojással, majd szórjuk meg oregánóval.

Egy kés segítségével vágjunk átlós csíkokat a tekercs tetején.

Előmelegített sütőben sütjük 250°C-on pirosra.

Kivétel után hagyjuk hűlni 10 percig, majd szeleteljük fel.