Novemberben és Decemberben a Mester Család Süteményliszt, Mézes süteményliszt, és Kelt tészta liszt 10%-os akcióval kapható!

Piskóta tekercs

Hozzávalók:

 

Elkészítése:

A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, persze miután feltörtük őket. A tojásfehérjét a csipet sóval keményre felverjük. A sárgáját a cukorral fényesre keverjük.

Kevés fehérje habot a sárgájához teszünk, még egyszer átdolgozzuk a robotgéppel. Utána már kanállal óvatosan belekeverjük a kemény fehérjehab többi részét, majd a sütőporos lisztet.

Tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük és elsimítjuk a tésztát és előmelegített sütőben 180C fokon kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Még melegen leszedjük a piskótáról a sütőpapírt. A levett sütőpapírral együtt feltekerjük a piskótát, és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt kitekerjük és megkenjük házi baracklekvárral majd feltekerjük.

Jó étvágyat!