NOVEMBERI ÉS
DECEMBERI TRIPLA
AKCIÓNK:

10 % kedvezménnyel
vásárolható meg:  

-Mester Kelt Tészta Liszt
-Mester Süteményliszt
-Mester Méz Ízű Süteményliszt

Nudli vagy Gombóc

Nudli vagy gombóc

 

80 dkg áttört sós vízben főtt (régi) burgonyához kihülés után hozzáadunk

20-25 dkg MESTER tésztalisztet

1 egész tojást és utána gyorsan összeállítjuk a tésztát.

(Ez egy alaptészta.)

A kisebb tésztadarabokat a gyúródeszkán ujjnyi vastagra sodorjuk, és nudli méretűre összevágjuk.

Forró vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére.

Ha megfőtt, bő hideg vízzel leöblítjük.

Sajttal, tejföllel, vagy hagyományos módon cukros mákkal tálaljuk.

 

Gombóc készítéséhez a tésztát gyúródeszkán kb 0,5cm vékonyra nyújtjuk és a töltelék nagyságához mérten kb. 5x5cm-es négyzetekre daraboljuk.  A kis négyzetek közepére lekvárt, vagy fahéjas cukorral meghintett szilva darabot teszünk.  A négyzetek négy sarkát összecsippentjük és tenyérrel gombócot formázunk. A nyers gombócot forró vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére. A kifőtt gombócot hideg vízben leöblítjük. Gluténmentes MESTER kenyérmorzsát kevés olajon aranybarnára pirítunk.  A kifőtt gombócot beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába, cukorral meghintjük.

Melegen és hidegen is fogyasztható.