Kedves Látogató,

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az áruellátás jelenlegi bizonytalansága miatt a Pasta D'oro tészták helyett

Civita tésztát tudunk küldeni a ,,normál állapotok’’ visszajöveteléig.

Megértését köszönjük!

 

Norvég Krémes

 (23x28cm –es tepsi)

Hozzávalók a tésztához:

 Habcsókhoz:

 Krém:

 Elkészítése:

A margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, a tejet és a lisztet felváltva adagoljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 170°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
A habcsókot külön készítjük el.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként a cukrot hozzá adjuk és 1 percig verjük minden kanál cukorral.
Végül hozzáadjuk az 1 kanál lisztet és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a habot. Mandulával megszórjuk majd 160°C-on készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejben felfőzzük a tojás sárgáját és a pudingot ízlés szerint cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük és a tűzről levett forró krémbe keverjük.

A tésztára rákenjük a krémet majd óvatosan ráhelyezzük a habcsókot.