Narancsos Kalács

Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 400g Mester Házi kenyérliszt
  • 2 tojás
  • 400g tejföl vagy kefir
  • 100g méz
  • 1 db nagy narancs, sárga héja és leve
  • 25g élesztő
  • ízlés szerint mazsola/10dkg
  • kandírozott gyümölcs
  • 1-1 mokkás kanál karácsonyi fűszer keverék
  • csipet só
  • tojás vagy tejföl a kalács kenéséhez

Elkészítése:

A tojást, a tejfölt, a mézet, az élesztőt, a narancs levét és lereszelt sárga héját kikeverjük, hozzáadjuk a Mester Házi kenyérlisztet, a fűszereket, a mazsolát és a kandírozott gyümölcsöt. Olajjal kikent formába tesszük.
A kelesztés előtt tetejét tejfölös tojássárgájával kenjük meg.
Duplájára kelesztjük. 

180 °C sütőben tűpróbáig sütjük. (Ez kb. 50 perc)