Mimóza Szelet

Gluténmentes

HOZZÁVALÓK:

Tészta:

  • 400 g Mester süteményliszt
  • csipet étszóda
  • 1 csipet só
  • 80 g porcukor
  • 160 g margarin
  • 100 g tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • 1/2 citrom leve, reszelt héja

Krém:

  • 350 ml tej
  • 4 ek Mester citrom puding
  • 150 g margarin
  • 120 g porcukor
  • 1 citrom leve, reszelt héja

+ 400 g sárgabarack lekvár a kenéshez

ELKÉSZÍTÉS:

A lisztet, sót, cukrot, szódabikarbónát elkeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját és a citromlével, citromhéjjal együtt belegyúrjuk a lisztes keverékbe.
Jól formázható, rugalmas tészta a végeredmény, igazán könnyű vele dolgozni.

Az elkészült tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk kb 18×30 cm-es tepsi méretűvé. A tepsi hátulján sütjük, alá sütőpapírt helyezzünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, , kb 10 perc alatt világos lapokat sütünk. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet.

A tejben csomómentesre keverjük a pudingot és megfőzzük. A margarint habosra keverjük a cukorral, citromlével. A kihűlt pépet és a citromos krémet egyneművé dolgozzuk. A kihűlt lapok betöltése következik.

Az első lapot megkenjük barack  lekvárral, erre jön a második lap. Azon egyenletesen elkenjük  az összes krémet, rátesszük  a harmadik lapot. Ezt ismét barack lekvárral kenjük  meg, majd lezárjuk  a negyedik lappal. Egy éjszakára hűtő szekrénybe tesszük  A tetejét porcukorral megszórhatjuk.