Novemberben és Decemberben a Mester Család Süteményliszt, Mézes süteményliszt, és Kelt tészta liszt 10%-os akcióval kapható!

Mézeskalács

Hozzávalók:
 50 dkg Mester mézes süteményliszt
 25 dkg kristálycukor
 3 egész tojás
 4 evőkanál folyékony méz (a mézből többet is tehetünk, hogy a tésztánk szépen összeálljon)
 késhegynyi szódabikarbóna
 reszelt citromhéj

Elkészítése:
Az anyagokat összegyúrjuk, ezután nyújtjuk kb. fél centi vastagra. A tésztából linzer szaggatóval kis formákat szúrunk ki, sütőpapírra helyezzük. A tetejét vízzel megkenjük, díszíthetjük fél dióval, színes cukorgolyócskákkal vagy kisülés után felvert tojáshabbal. 160 C fokon 5-7 perc alatt megsütjük. Letakarva másnapra megpuhul.

Tojásmentes változat:

Sütünk tököt. A belét kikaparjuk és és kb 200-250grammnyit teszünk a tésztába a tojás helyett. Úgy hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk.