Kedves Látogató,

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az áruellátás jelenlegi bizonytalansága miatt a Pasta D'oro tészták helyett

Civita tésztát tudunk küldeni a ,,normál állapotok’’ visszajöveteléig.

Megértését köszönjük!

 

Meggyes pudingos pite

(kis tepsi méret)

Hozzávalók a tésztához:

 

 

Töltelékhez:

 

Elkészítése:

A meggy lében megfőzzük a vanília pudingot, majd belekeverjük a fejtett meggyet. A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát . A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk az édesítőt, vanília cukrot és a reszelt citrom héjat és a csipet sót a tojást is hozzáadjuk, a tejfölből először csak 1 nagy kanállal adjunk a tésztához. Jól gyúrható nem túl kemény tésztát kell kapnunk, két részre osztjuk a tepsit sütő papírral béleljük ki, az egyik elnyújtott tésztát a tepsibe helyezzük, rátesszük a tölteléket, majd befedjük a másik elnyújtott lappal, a tésztát megszurkáljuk, tojással megkenjük, 180°C-ra  előmelegített sütőben pirosra sütjük, kihűtjük, majd szeleteljük.