Kedves Látogató,

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az áruellátás jelenlegi bizonytalansága miatt a Pasta D'oro tészták helyett

Civita tésztát tudunk küldeni a ,,normál állapotok’’ visszajöveteléig.

Megértését köszönjük!

 

Meggy leves túrógombóccal

Hozzávalók a leveshez:

Túró gombóchoz:

Elkészítése:

A leves hozzávalóit a pudingpor és a Megle tejszín kivételével megfőzzük. A pudingot kevés vízzel összekeverjük és hozzáöntjük a leveshez, felforraljuk, kihűtjük és a Megle tejszínt hozzá keverjük (felverés nélkül), tovább hűtjük. A túró gombóc összetevőit tálba tesszük és jól összedolgozzuk, 30percig állni hagyjuk, pici gombócokat formálunk belőle ( ebből az adagból 40-45db gombóc lesz ) lobogó sós  forró vízben három adagra osztva kifőzzük, először a gombócok leülnek az edény aljára, majd feljönnek a víz felszínére, 2-3 percet kell főzni, hideg vízbe szedjük, majd szűrő kanál segítségével tálkába szedjük. Tálalás: a tányérba kiszedjük a levest és a tányérba adagoljuk a pici gombócokat, citromfű levele vagy mentát tehetünk díszítésnek.