Kedves Diétázó!

Októberben Házi kenyérlisztünk és Galuskaporunk 10% kedvezménnyel kapható!

Medvehagymás pogácsa

 

Hozzávalók:

a tésztához:

50dkg Mester süteményliszt

2 tojássárgája

10dkg margarin

teáskanál só

mokkáskanál cukor

2,5 dkg élesztő

2-2,5dl tejföl/ vagy rizs krém vagy akár víz is lehet vagy növényi tej/

töltelék:

10dkg olvasztott margarin
medvehagyma apróra vágva

Elkészítése:

A hozzávalókból elkészítjük a rétestészta keménységű tésztát. A medvehagymát felaprítjuk és vagy a tésztába keverjük (ez az egyszerűbb) vagy margarinnal összekeverjük, majd az elnyújtott tésztára kenjük, ezután feltekerjük a tésztát, mint a beiglit.

Újra elnyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Tepsin megkelesztjük és 200-220C-on megsütjük.