Linzer alapú gyümölcstorta

Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 30dkg Mester süteményliszt
  • 20dkg margarin
  • 10dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • csipet só

Töltelék:

  • 300ml tej
  • 45g Mester vanília puding
  • 1 teáskanál Mester négyszeres édesítő
  • kb. 200g eper lekvár
  • 200ml tejszínhabbá verve
  • habrögzítő 20g
  • ízlés szerinti eper
  • Hass torta zselé

Elkészítése:

Összeállítjuk a tésztát és a pite tál méretére elnyújtjuk és a pite tálat kibéleljük a tésztával, megszurkáljuk a tésztát, a sütőt 180C-ra előmelegítjük és világosra sütjük a tésztát. Kihűtjük eper lekvárral megkenjük a tészta körlapját, megfőzzük a pudingot, kihűtjük, a tejszínt felverjük a habrögzítővel és a kihűtött pudinghoz keverjük. ezt is a lekvár tetejére kenjük, majd a megmosott eperrel kirakjuk a tortát, a zselét elkésztjük és az eper tetejére kanalazzuk, tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.