Lekváros palacsinta vanília öntettel

Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 100 g Mester palacsintapor
  • 200 ml szóda
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál étolaj a tésztába, (esetleg plusz olaj a sütéshez)

Töltelék:

  • 200 g barack lekvár

Öntet:

  • 500 ml víz
  • 2 tojás sárgája
  • 1 nagy kanál Mester vanília puding
  • 1 teás kanál vanília cukor
  • 1evő kanál növényi italpor
  • ízlés szerinti cukor

Elkészítése:

A palacsinta tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát 30 percig állni hagyjuk, majd mindkét oldalát palacsinta sütőben megsütjük .Elkészítjük az öntetet : a növényi italport és 400ml vizet felteszünk főni, a tojás sárgáját vanília cukrot, vanília pudingot simára keverjük és fel főzzük a vízben ízlés szerinti cukorral. A palacsintákat megtöltjük barack lekvárral .Három darabra vágjuk és egymás mellé tesszük egy edénybe és a vanília öntettel leöntjük ,sütőben  pirosra sütjük, melegen és hidegen is tálalható.