Kedves Látogató,

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az áruellátás jelenlegi bizonytalansága miatt a Pasta D'oro tészták helyett

Civita tésztát tudunk küldeni a ,,normál állapotok’’ visszajöveteléig.

Megértését köszönjük!

 

Lekváros Bukta (Kelt tészta lisztből)

Hozzávalók:

Töltelék:

Elkészítése:

Minden összetevőt a dagasztó edénybe teszünk a tejet óvatosan adagoljuk. /puha tésztát, de nem folyósat kell kapnunk /
A tésztát alaposan meglisztezett nyújtó lapra tesszük  2-3 mm –esre nyújtjuk, 9 részre osztjuk.

A tészta közepére nagy kanál szilvalekvárt teszünk. A négyzetek két oldaláról 2-3 mm –t ráhajtunk a lekvárra, majd feltekerjük a tésztát  , sütő papírral bélelt tepsibe tesszük, a bukták tetejét tojással megkenjük, kelesztjük és 180C-ra előmelegített  sütőben pirosra sütjük.