Lekváros bukta

Gluténmentes

Hozzávalók :

  • 40dkg Mester kenyér mix
  • 10dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg margarin
  • kb  3dl tej
  • 3-4 dkg élesztő
  • lekvár,  étolaj vagy olvasztott zsír ,és tojás a kenéshez

 

Elkészítése:

Minden összetevőt a dagasztó edénybe teszünk a tejet óvatosan adagoljuk. /puha tésztát, de nem folyósat kell kapnunk  / Kis gombócokat adagolunk olajos vagy zsíros kézzel, ellapítjuk a tésztát közepébe lekvárt teszünk és mintha gombócot készítenénk kis gömböket formálunk, olvasztott zsírba vagy olajba forgatjuk és sűrűn egymás mellé rakjuk a tepsin a buktákat. Tetejét Tojással kenjük Kelesztés után 180 fokos sütőben készre sütjük.