Lasagne PKU

Készítette Csák Anna dietetikus

(20x20 cm-es sütőformához) 4 adag

Elsőnek a tésztához összedolgozzuk a lisztet, a vizet, a sót és a tojáspótlót. Egy könnyedén formálható tésztát kell kapnunk, melyet frissen tartó fóliába csomagolva fél óráig hűtőben pihentetünk.

Míg a tészta pihen elkészítjük a paradicsomszószt: olívaolajon a hagymát megdinszteljük, felöntjük passataval és ízlés szerint fűszerezzük.

A tésztát sodrófával 3-4 mm-re nyújtjuk és a sütőformának megfelelően téglalapokra vágjuk.

A formában alulra elterítünk egy kis adag paradicsomszószt, kevés sajttal megszórjuk és tésztával lefedjük.

A rétegezést még háromszor megismételjük, a lasagne tetejét paradicsomszósszal és sok reszelt sajttal zárjuk.

180 fokos előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Sütés után 10-15 percet állni hagyjuk, majd kockára vágva tálaljuk.

Ez az étel beilleszthető a PKU diétába, azonban a teljes étrend kialakítása során az orvos, valamint a dietetikus személyre szabott utasításait figyelembe kell venni.

 

Energia (kcal)

Fehérje
(g)

Zsír
(g)

Szénhidrát
(g)

Phe (mg)

100 g

185,2

0,4

5,9

33,6

20,5