JÚLIUSI AKCIÓ
MESTER PALACSINTAPOR

Lasagne

Hozzávalók:

Tészta :

Húsos szósz:

Besamel:

Sajt a szóráshoz

Elkészítése:

Először a húsos szószt kezdjük elkészíteni: A hagymát megtisztítjuk apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, majd a húst is lepirítjuk, utána vízzel felöntjük és puhára főzzük ráteszzük a bolognai/milánói szószport.

A besamelt elkészítjük: tejben vagy vízben  megfőzzük a szószt.

A tészta hozzávalóiból  elkészítjük  a tésztát . kicsit pihentetjük, Ha van tésztagépünk, akkor először 2,3,majd 5-ös fokozaton elnyújtjuk.Ha nincs tésztagép ,akkor nyújtó deszka és sodrófa segítségével kinyújtjuk a tésztát, és elvágjuk kb tenyérnyi darabokra.

. Egy kis tepsit kiolajozunk, és elkezdjük rétegezni a szószokat és a tésztát. Arra ügyeljünk, hogy az utolsó réteg szósz legyen. 180 fokon készre sütjük./ kb 30 perc/ Sajtot az utolsó 5 percben szoktam rátenni és akkor szépen ráolvad.   Ha fél órát pihentetjük sütés után, akkor szépen tudjuk szeletelni.