Krémes Kevert Meggyes

Gluténmentes , Tejmentes

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 100 g Mester Család Kelt Tésztaliszt
  • 2tojás
  • 25g Mester négyszeres édesítő
  • 100g étolaj
  • 3 evőkanál víz
  • csipet só
  • kb 200g meggy

Krémhez:

  • 250ml víz
  • 3 evőkanál növényi tejpor
  • 1 púpos evőkanál vanília puding
  • 150g margarin
  • 25g Mester négyszeres édesítő

 

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját az olajjal édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjét óvatosan, majd a lisztet, sót és a vizet. Pici sütő papírral bélelt tepsibe simítjuk, tetejét megrakjuk meggyel, 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. A növényi tejporos vízben megfőzzük a vanília pudingot, kihűtjük, majd a margarint az édesítővel ki habosítjuk, majd a kihűtött pudinggal összekeverjük, és a kihűlt süti tetejére kenjük. Hűtőszekrényben tartjuk a szeletelésig.