Kráter Szelet- Zsuzsitól

Gluténmentes , Tejmentes

Tésztához:

  • 250 g Mester Süteményliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 db tojás (közepes)
  • 250g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 dl növényi tej
  • 1 dl étolaj

A vaníliás pudinghoz:

  • 25 g Mester vaníliás zabpudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • 200 ml növényi tej

A kakaós pudinghoz:

  • 25 g Mester kakaós zabpudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • 200 ml növényi tej

A tetejére:

  • 1 db Dr. Otker növényi tejföl
  • 4 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

A kráter szelet elkészítéséhez a tojásfehérjét felverjük. Az öt tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a vanilincukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral kevert lisztet, a kakaót, és óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásokat, a végén összeforgatjuk.

Lisztezett, esetleg sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a masszát, majd közben a tasakon lévő használati utasítás szerint felfőzött pudingot is vizes kanállal elosztjuk. Ezért hívják kráter szeletnek, mert a sütés során, puding kráterek keletkeznek, és ha felvágjuk a sütit, nagyon szép lesz a többszínű végeredmény.

A sütit 180 fokon sütjük, de nem árt elvégezni a tűpróbát sem. Mikor kivettük a sütőből, kicsit pihentetjük, hűtünk rajta, majd a tejföllel elkevert porcukros, vaníliás cukros masszát egyenletesen a tetejére simítjuk.