Könnyű Citromos Túrós szelet

(200*300 pici tepsi)

Hozzávalók:

A krémhez:

 

Elkészítése:

A lisztet az édesítővel összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

A fehérjéket a kemény habbá verjük és félretesszük.

A túrót, az édesítővel, a citromlével és a héjjal összekeverjük, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól keverhető legyen,majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot és a rizsdarát.

Az egyik tésztát kinyújtjuk sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk.

180C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje, középen is szépen megpirul, Várjuk meg amíg teljesen kihűl, és csak utána szeleteljük fel.