Kolbászos csavart rudak

Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 500g Mester kelt tészta liszt
  • 25g élesztő
  • 300ml langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál cukor
  • 50g margarin

Hozzávalók a töltelékhez:

  • pizza krém
  • szeletelt kolbász
  • reszelt sajt

Hozzávaló a tetejére:

  • 1db tojás
  • 1 evőkanál víz
  • szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. 

Az lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).

A megkelt tisztát lisztezett munkalapon 5 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. A felét megkenjük a pizza krémmel, rátesszük a kolbász szeleteket, megszórjuk a reszelt sajttal, majd a töltelék nélküli tészta részt ráhajtjuk a töltelékes részre, kicsit összenyomkodjuk. 

Ezután 4 cm-es széles sávokat vágunk, majd minden sávot kettévágunk úgy, hogy az összehajtott résznél kb. 1 cm-nyi részt nem vágunk el, így a minden sáv két szárát össze tudjuk csavarni.

A csavart rudakat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük a tojásos vizes keverékével, meghintjük szezámmaggal. 

Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 12 percig  sütjük.