Kedves Látogató,

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az áruellátás jelenlegi bizonytalansága miatt a Pasta D'oro tészták helyett

Civita tésztát tudunk küldeni a ,,normál állapotok’’ visszajöveteléig.

Megértését köszönjük!

 

Kocka alakú sajtos pogácsa

 

Hozzávalók:

 

Hajtogatáshoz:

 

Kenéshez:

Elkészítése:

A tészta összetevőit egy tálba mérjük a margarint lereszeljük alma reszelőn és összedolgozzuk az alapanyagokat. Egy puha tésztát kell kapnunk. Lisztezett lapra borítjuk és vékonyra elnyújtjuk a tésztát, a sajtot ráreszeljük a tésztára, feltekerjük, mint a bejglit és gondolatban 3 részre osztjuk a tésztát 1/3 részét alulra, 1/3-át pedig a tészta felső felére hajtjuk, elnyújtjuk a tésztát kb.  másfél ujjnyi vastagra és 4x4 cm-es négyzetekre osztjuk, a kis kockákat (tégla testeket) sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A pogácsák tetejét piros paprikával összekevert joghurttal megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

Kelesztjük, 200C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.