Kenyérgombóc

Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 200g Mester bácskai fehér kenyér csörgősre szárítva
  • 500ml tej vagy tej helyettesítő
  • 1 egész tojás
  • 1 sárgája
  • 2 evőkanál olaj
  • 4-5 evőkanál Mester galuska por
  • 1 evőkanál Mester ételízesítő
  • zöldség zöld, lestyán zöld

Elkészítése:

A szárított kenyeret apró darabokra tördeljük és apródonként adjuk hozzá a forró tejet állandó kevergetés közben nagyjából egyben áll, de nem folyós masszát kell kapnunk. Hozzáadjuk a tojást az  olajat az ételízesítőt, lisztet és a zöld fűszereket. Olajos kézzel egyforma méretű gombócokat készítünk. Lobogó sós forró vízben készre főzzük, leöblítjük. Szószos húsokhoz köretként tálaljuk. Önálló étel is lehet, ha bacont, vöröshagymát és egy kis kolbászt összepirítunk és a gombócokat beleforgatjuk.