Kenyér Házilag (Élesztőmentesen)

Gluténmentes , Tejmentes, Tojásmentes

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 200 g Mester házi kenyérliszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 evőkanál olaj, /diónyi margarin/
  • 1-2 kanál szezámmag vagy lenmag
  • 1 teáskanálnyi almarost

 

Elkészítési javaslat:

A sütőt 180°C bekapcsoljuk.

Az összetevőket robotgép habverő segítségével, szép simára kikeverjük.

Ezt követően olajos kézzel megformázzuk a kenyeret.

Zsiradékkal kikent formába tesszük.

180°C-on készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Tipp: Ahányszor 10 dkg a tészta, annyiszor 10 percig kell sütni. (pl.:40 dkg tésztát- 40 percig süssük)