Juli Pogácsája (kovásszal)

Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 300g Mester kelt tészta liszt
  • 125g margarin
  • 3 tojássárgája
  • 1 teáskanál só
  • 200g tejföl
  • 1g élesztő
  • 35g friss rizs kovász
  • mokkás kanál cukor
  • kenéshez tojás, szóráshoz esetleg sajt, de nem szükséges

 

Elkészítése:

 A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd minden összetevőt tálba teszünk és összegyúrjuk. A tésztát fóliába csavarjuk és 12 órára hűtőszekrénybe tesszük, 2cm-esre nyújtjuk, a tészta tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk, tojással megkenjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kelesztjük legalább 2 órán át meleg helyen, 200°C-ra előmelegített sütőben, pirosra sütjük.