Isteni Finom tejfölös sütemény

Gluténmentes

ALAPANYAGOK

Tésztához:

  • 3 db tojás
  • 100 g víz
  • 150 g Mester kelt tészta liszt
  • 200 g olaj
  • 2 ev. kanál kakaó
  • 200 g cukor

Krémhez:

  • 500 g görög joghurt
  • 500 ml habtejszín
  • 200 g tejföl
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1dl víz
  • 20 g zselatin
  • 4 ev. kanál porcukor


ELKÉSZÍTÉS MENETE:

A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet és tovább verjük addig, míg habot nem kapunk. Hozzáadjuk az olajat, kakaót, végül a lisztet. Miután sima állagú tésztát kapunk, óvatosan, fakanállal belekeverjük a fehérjéből készült habot.

A tésztát egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és 180 °C-on 20-30 perc alatt készre sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

A joghurtot összekeverjük a vaníliacukorral és tejföllel, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
Egy tálban a habtejszínt a porcukorral habbá verjük, 1dl vízben felfőzzük a zselatint és egy kevés joghurttal összekeverjük majd az egész masszához adjuk.

A tejszínhabot egy fakanállal óvatosan hozzákeverjük a joghurtos-tejfölös krémhez.

A krémet óvatosan rákanalazzuk a tésztára, 4-6 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkössön.