Horizont Szelet

Gluténmentes

Hozzávalók:

Tészta 1.

  • 200g Mester kelt tészta liszt
  • 100g porcukor
  • 50g zsír
  • 1tojás
  • 2 evő kanál kakaó
  • 1-2 evőkanál tej/ ha szükséges /
  • csipet só

Tészta 2.

  • 6 evőkanál Mester kelt tészta liszt
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor

Krém:

  • 3púpos evőkanál Mester vanília puding
  • 500ml tej
  • 200g vaj
  • 200g porcukor

 

Díszítéshez:

  • porcukor

Elkészítése:

Az 1. -es tészta hozzávalóiból egy jól gyúrható tésztát készítünk, két részre osztjuk és tepsi méretűre nyújtjuk, sütő papírral bélelt tepsibe tesszük 180C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. A piskótát a szokott módon elkészítjük.

A tejben megfőzzük a vanília pudingot, kihűtjük, a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűtött pudinggal összedolgozzuk. A kakaós lapra elkenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a piskóta lapot, majd a krém másik felét rákenjük a piskótára, majd ráhelyezzük a kakaós lapot, tálalásig hűtőszekrényben tartjuk, tetejére porcukrot szórhatunk.