Kedves Látogató,

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az áruellátás jelenlegi bizonytalansága miatt a Pasta D'oro tészták helyett

Civita tésztát tudunk küldeni a ,,normál állapotok’’ visszajöveteléig.

Megértését köszönjük!

 

Hideg Hájas

Hozzávalók:

Töltéshez:

Elkészítése:
A darált hájhoz hozzátesszük a 10g (evőkanálnyi) ecetet és 100ml vizet simára gyúrjuk (legalább 10 percen keresztül). Amennyiben maradt víz a hájon leöntjük, de lehet, hogy felszívja , a kidolgozott hájból kimérünk 200g-ot és hozzáadunk 50g Mester kelt tészta lisztet, hűtőszekrénybe tesszük.

A többi anyagból kissé lágy, de nem folyós tésztát készítünk. Bort azért adunk hozzá, hogy a benne található alkohol még jobban megemelje a tésztát.
Jól kidolgozzuk, simára a tésztát. A tésztát alaposan lisztezett nyújtó lapra tesszük és 15 percig pihentetjük. A tésztát kb 2-3 mm-esre nyújtjuk, a hájat két fólia között elnyújtjuk ugyan olyan méretűre, mint a tésztát. Az egyik fóliát levesszük a hájról és ráborítjuk az elnyújtott tésztánkra, mindenhol fednie kell a hájnak a tésztát.

 Az egészet óvatosan összetekerjük, mint a bejglit, és nyújtófával lazán, de óvatosan ellapítjuk. A tésztát gondolatban három részre osztjuk 1/3  ot alá-, 1/3-ot pedig felhajtjuk, 15 percet pihentetjük hideg helyen, és ezt a folyamatot még kétszer ismételjük.

Végül lisztezett deszkán kb 3mm vastagságúra nyújtjuk, egyforma méretű négyzeteket vágunk a tésztából (pizza vágóval, vagy forró késsel) és szilvalekvárt teszünk a tészta közepére és félbe hajtjuk, tetejét tojással megkenjük  és durvára vágott diós cukorba forgatjuk, vagy csak úgy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

200°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, akkor dolgoztunk jól, ha a háj nem sül ki a tésztából!