Kedves Diétázó!

Májusban Galuskaporunk 10% kedvezménnyel kapható!

Hagyományos rétes

Hozzávalók:

Tészta:

 Rántás:

 

Elkészítése:

A tésztát elkészítjük, a rántást világosra sütjük, kihűtjük. A tésztát 3mm-esre nyújtjuk,

rákenjük a rántást és feltekerjük, mint a bejglit. Egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük, vagy fagyasztva akár hónapokig is.

Egy rudat 4 felé vágjuk és a vágott felét magunk felé fordítva késfok vastagságúra, nyújtjuk.

A töltelék tetszőleges lehet. Töltelékre a két oldalát ráhajtjuk, a tetejét tojás és tejföl keverékével kenjük meg.

Előmelegített sütőben kb. 20perc alatt készre sütjük.

Töltelékek:

Almás töltelék:           50 dkg reszelt alma

                                   1 mokkáskanál fahéj

                                   5 dkg lékötő

                                   ízlés szerint cukor, általában 10 dkg, fruktózból 8 dkg

Ha nincs lékötőnk, akkor csavarjuk ki az alma levét, hogy ne áztassa el a tésztát.

 

Túrós töltelék:            50 dkg túró

                                   1 tojás

                                   cukor ízlés szerint

                                   5 dkg lékötő

Tovább ízesíthető a töltelék 1 teáskanál vaníliás cukorral vagy 1 jól megmosott citrom reszelt sárga héjával vagy 3 dkg rumba áztatott mazsolával.

 

Meggyes töltelék:       50 dkg magozott meggy

                                   1 mokkáskanál fahéj

                                   5 dkg lékötő

                                   ízlés szerint cukor