Habos meggyes

Gluténmentes , Tejmentes

Hozzávalók a tésztához:

  • 220g Mester Süteményliszt
  • 100g margarin (hideg)
  • 60g cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1db tojássárgája
  • 1 evőkanál növényi krém
  • 1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 700g magozott meggy
  • 50g cukor
  • 3 evőkanál rizsdara

Hozzávalók a habos réteghez:

  • 100g cukor
  • 5db tojásfehérje

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót. Gyúrjuk addig amíg teljesen összeáll a tészta. Ezután becsomagoljuk fóliába és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Közben a csepegtessük le a meggyet, majd adjuk hozzá a cukrot és a rizsdarát.
Pihentetés után , lisztezett felületen ( akár már sütőpapíron ) nyújtsuk ki a tésztát. Szurkáljuk meg villával, majd erre jön a meggyes töltelék. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 180 fokon.
Kivéve a sütőből rákenjük a habos réteget, és visszatesszük még 10-12 percig. Ha szükséges még 150 fokon száríthatjuk.
Várjuk meg még kihűl , csak utána szeleteljük.