Gundel Palacsinta

Gluténmentes

Tészta:

  • 200 g Mester palacsintapor
  • 450 ml szóda
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál étolaj a tésztába, (esetleg plusz olaj a sütéshez)

Töltelék:

  • 200 ml tej
  • 100 g cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 250g dió
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1 evőkanál rum

Öntet:

  • 100 g csoki
  • 2 evőkanál étolaj 

Elkészítése:

A palacsinta tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát 30 percig állni hagyjuk, majd mindkét oldalát palacsinta sütőben megsütjük.

A tejet felforraljuk és a darált dióra öntjük, majd hozzá tesszük a cukrot, citrom héjat, mazsolát és a rumot.

Ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintákat.

A csokit megolvasztjuk és tálaláskor csurgatjuk a palacsintára, aki nagyon édes szájú még porcukrozhatja is.