Kedves Látogató,

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az áruellátás jelenlegi bizonytalansága miatt a Pasta D'oro tészták helyett

Civita tésztát tudunk küldeni a ,,normál állapotok’’ visszajöveteléig.

Megértését köszönjük!

 

Gnocchi

Hozzávalók:

Elkészítése: Az alaptészta ugyanaz, mint a gombócnál. A főtt krumplit hidegen áttörjük. Hozzákeverjük az egy tojást, a zsírt és a Mester Kenyér Mixet. Puha, jól formázható tésztát kapunk.

A tésztából rudakat sodrunk, 1,5 cm-es darabokat szaggatunk, és lobogó vízben főzzük.

Háromféle szósszal tálalhatjuk:

Paradicsomos szósz: 

 Hozzávalók:

Vágjuk apróra a hagymákat, és olajban sárgára pirítsuk. Adjuk hozzá a darabokra vágott paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és mérsékelt tűzön kb. 20 percig főzzük. Ha a mártás túl sűrű, kis vizet adhatunk hozzá. Keverjük össze a gnocchival. A tetejére reszelt parmezán sajt dukál.

 Sajtos szósz:

 Hozzávalók:

Melegítsük meg a tejfölt egy kis edényben. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, sót, borsot, és kevergessük alacsony hőmérsékleten, amíg besűrűsödik. Keverjük össze a gnocchival.

 Hagymás-diós mártás:

 Hozzávalók:

A hagymát vékony cikkekre vágjuk, és olajban megfonnyasztjuk. A fokhagymát felaprítjuk, és egy kis lábasban 4 evőkanál olajban aranybarnára pirítjuk. Elzárjuk a tüzet, beleöntjük a citrom levét, és beleaprítjuk a kakukkfüvet, majd összekeverjük a hagymával. A kifőzött gnocchit összeforgatjuk a mártással.