Gesztenyés tekercs

Gluténmentes

Hozzávalók a piskótához :

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál Mester Család Süteményliszt
  • késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
  • csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 500g gesztenye massza
  • 600ml tej
  • 45g Mester vanília puding
  • 200g margarin
  • 250g porcukor

Tetejére:

  • 200ml tejszín
  • 100g étcsoki
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét a csipet sóval keményre felverjük. A sárgáját a cukorral fényesre keverjük.

Kevés fehérje habot a sárgájához teszünk, még egyszer átdolgozzuk a robotgéppel. Utána már kanállal óvatosan belekeverjük a kemény fehérjehab többi részét, majd a sütőporos lisztet.

Tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük és elsimítjuk a tésztát és előmelegített sütőben 180C fokon kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Még melegen leszedjük a piskótáról a sütőpapírt. A levett sütőpapírral együtt feltekerjük a piskótát, és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt kitekerjük és megkenjük a kihűlt krémmel.

A pudingport a tejben, 100g porcukorral sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A puha margarint gépi habverővel a maradék porcukorral keverjük habosra.

Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot is, és keverjük simára.
Kis lángon megolvasztjuk a csokit az étolajjal , ezt ráöntjük a rúdra. Majd meg megdermedt a csoki akkor a tejszínhabot tesszük rá.