Kedves Látogató,

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az áruellátás jelenlegi bizonytalansága miatt a Pasta D'oro tészták helyett

Civita tésztát tudunk küldeni a ,,normál állapotok’’ visszajöveteléig.

Megértését köszönjük!

 

Francia mákos krémes

(kicsi tepsi)

Hozzávalók:

A mézes lapokhoz:

Mákos piskóta:

Krémhez:

 Tetejére:

Elkészítés:

A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot készítünk 170C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. A mákos piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk a csipet sóval, sárgáját krémesre keverjük az olajjal és a cukorral, a fehérje egy részével alaposan átkeverjük, majd hozzáadjuk a többi fehérjét és nagyon óvatosan a mákot és a lisztet, sütő papírral bélelt tepsibe simítjuk, 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

A pudingot a tojássárgájával és kevés tejjel összekeverjük és felfőzzük a maradék tejben, a margarint a cukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz keverjük, a tojás fehérjét vízgőz felett felverjük a cukorral.
A süti összeállítása: mézes lap, a fele krém majd a piskóta, a krém másik fele, mézes lap, tetejére pedig a cukros tojás fehérje, néhány óra múlva szeletelhető.
Nem annyira munkaigényes. Mindenképpen érdemes elkészíteni!