Foszlós kakaós csiga

Hozzávalók:

 

Töltelékhez:

 

Tetejére:

 

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból puha , de nem lágy tésztát készítünk, lisztezett lapra borítjuk és fél -1 cm vastagra nyújtjuk. A tölteléket összekeverjük és a tésztára kenjük, a tészta keskenyebb végétől kezdjük a feltekerést (azért, hogy több tekerés legyen) a tekercsből 1,5-2cm-es darabokat vágunk, sütőpapírral bélelt tesibe tesszük a csigákat sűrűn egymás mellé, kelesztjük. 180°C-ra előmelegített sütőben 10percig sütjük majd a cukros tejjel meglocsoljuk, úgy hogy a tejből 2-3 evőkanálnyi maradjon. Visszatesszük a tepsit a sütőbe és készre sütjük, amikor már szép piros akkor a maradék tejet is rálocsoljuk. Amint kihűl fogyasztható.