Epres túrós szelet

Gluténmentes

Hozzávalók a piskótához:

  • 2 evőkanál Mester kelt tészta liszt
  • 2 teáskanál Mester négyszeres édesítő
  • 2 tojás
  • 1,5 evőkanál étolaj
  • csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 250g túró
  • 200 ml tejszín
  • 1teás kanál Mester négyszeres erősségű édesítő
  • 1 evőkanál zselatin
  • eper ízlés szerinti
  • Haas tortazselé

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgáját az édesítővel az étolajjal krémesre keverjük. A kemény habból egy keveset a sárgájához keverünk, majd óvatosan a többi habot is beleforgatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, egy kis tepsit sütő papírral kibélelünk és a masszát belesimítjuk a formába. 170°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, kihűtjük. Elkészítjük a tölteléket 2dl tejben felfőzzük a zselatint majd az áttört túróból teszünk hozzá, hogy a hőmérsékletek kiegyenlítődjenek. A tejszínből kemény habot készítünk, és összeállítjuk a tölteléket, az egynemű túró tölteléket rákenjük a piskótára és a tetejét megrakjuk eperrel, majd a Haas zselét elkészítjük és az eprekre kanalazzuk. Tálalásig   hűtőszekrénybe tesszük.