Epres- csokis- tejfölös süti

Gluténmentes

Hozzávalók a tésztához:

  • 80g Mester kelt tészta liszt
  • 80g étcsoki
  • 80g cukor
  • 2evőkanál kakaó
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 teáskanál vaníliás cukor

Krémhez:

  • 2 teáskanál Mester négyszeres erősségű édesítő
  • 200ml tej
  • 45g Mester vaníliás puding
  • 500g tejföl
  • 500g eper

 Elkészítése:

A pudingot megfőzzük, kihűtjük majd hozzákeverjük a tejfölt és az édesítőt.  A csokit aprítóba tesszük és a kívánt nagyságúra aprítjuk. A tojást a cukorral, vaníliás cukorral legalább 3 percig habosítjuk a robotgép habverő részével. majd óvatosan hozzáadjuk a kakaóval és sóval elkevert lisztet és végül az aprított csokit. közepes méretű tepsit sütő papírral kibélelünk és belesimítjuk a tésztát. 160C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. A kihűlt tésztát ketté vágjuk és a krém 2/3 részét az alsó lapra kenjük, majd megrakjuk eperrel, ráhelyezzük a másik lapot és a maradék krémet rákenjük. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.