Kedves Látogató,

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az áruellátás jelenlegi bizonytalansága miatt a Pasta D'oro tészták helyett

Civita tésztát tudunk küldeni a ,,normál állapotok’’ visszajöveteléig.

Megértését köszönjük!

 

Édes pogácsa avagy Scone

(Amit a királynő az ötórai teájához eszik, ha glutén érzékeny lenne) 

 

Hozzávalók:

 

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát és a cukrot majd a hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk az írót és a tojást. Lisztezett gyúró lapon két ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk sütő papírral bélelt tepsibe tesszük, tojással megkenjük, majd 200°C-ra előmelegített sütőben  készre sütjük, lekvárral tálaljuk.